عنوان مقاله:
توصیه های بهداشتی و کاربردی در زمان صید و برداشت میگو
چکیده مقاله:
عملیات برداشت از یک استخر پرورش میگو مرحله ی نهایی یک دوره ی تولید طولانی (چندین ماهه) و البته با وجود کوتاه بودن زمان آن، مهم ترین مرحله است. در صورت وجود یکی از این علامت ها می توان اقدام به برداشت نمود: ۱) کمتر از ۵ درصد از میگوها در حال پوست اندازی بوده و کمتر از ۱۰ درصد آن ها پوسته ی نرم داشته باشند، ۲) کمتر از ۵ درصد از میگوها دارای مشکلات فیزیکی باشند، ۳) میگوها دارای بو و طعم مناسب باشند.
نکات مهم پیش از برداشت شامل به ترتیب: نظافت ابزار، قطع غذا دهی به مدت ۶-۴ ساعت، کاهش تدریجی سطح آب استخر به حدود یک سوم مقدار اولیه و نظافت خروجی استخر است. نکات مهم در حین عملیات برداشت شامل خودداری در طولانی شدن برداشت بیش از ۸- ۴ ساعت، برداشت در ساعات خنک تر روز، دور بودن مکان نگهداری میگوهای برداشت شده از نور مستقیم خورشید، عدم تراکم بیش از اندازه ی میگوها در کیسه ی برداشت و نگهداری میگوهای جمع شده در گل و لای بستر از دیگر میگوها می باشد.
نکات مهم پس از برداشت شامل عدم اتلاف زمان در هنگام نقل و انتقال میگوها از محل برداشت به وسیله ی نقلیه ی حامل خنک کننده و خنک نمودن بلافاصله ی میگوها (۶۰۰ لیتر مخلوط آب و یخ (با نسبت ۵۰ : ۵۰) برای ۴۰۰ کیلوگرم میگو داخل صندوق (۴۰- ۳۰ لیتری) یا سطل (۱۰۰۰- ۵۰۰ لیتری) با بهم زدن مداوم میگوها در آن) است. برای رساندن هرچه سریع تر دمای مرکز ظرف به زیر ۳- ۲ درجه سانتی گراد به مخلوط آب و یخ، نمک طعام (شوری حدود ppt ۲۶) اضافه می گردد. سپس برای جلوگیری از بروز لکه سیاه در میگوها، آن ها در محلول ۸-۷ درصد متا بی سولفیت سدیم (SMBS) به مدت ۱۰-۷ دقیقه غوطه ور می شوند. به طور کلی، فاصله ی زمانی از برداشت تا فرآوری بایستی حداکثر ۱۰ ساعت باشد.
کلید واژه ها:
اطلاعات مقاله:
گرداورندگان
مهکامه لشکری زاده
واحد تحقیق و توسعه
Research & Development
فایل ها
دانلود PDF
سایز فایل؛ ۹۱۵ کیلوبایت
سابقه مقاله
تاریخ ایجاد: ۰۱ مهرماه ۱۳۹۹
شماره : 17018
آمار
بازدیدهای کل : 727253
بازدیدهای هفته: 12043